dilluns, 18 d’octubre del 2010

Prezi i Audacity, dos programes molt útils.

Hem començat la classe tot comentant les presentacions fetes amb el nou programa, el prezi. Alguns dels consells que hem recollit per fer més correctes les presentacions:
-          Les frases han de ser curtes i clares
-          La presentació ha de ser utilitzada com a suport de l’exposició oral
-          No ha d’estar carregada de masses colors i diferents estils de lletra
-          Les fotografies són un element clau per mostrar el que es vol dir
A continuació podeu veure la meva presentació. Ha sigut la primera que faig amb aquest programa, i la veritat és que m’ha agradat treballar amb ell ja que queden unes presentacions molt boniques. Tot i que encara no he descobert totes les coses que es poden fer, almenys me’n he sortit bastant bé.




Seguidament hem realitzat la pràctica de so, amb el programa Audacity. Un programa que modifica el so com nosaltres desitgem, podem seleccionar cançons i retallar-ne fragments, treure-li la veu, fer que la música redueixi o augmenti de volum al tros que desitgem, també podem fer sonar simultàniament dues o tres músiques.
Per anar agafant contacte amb el programa, hem instal·lat un micròfon al ordinador i ens hem enregistrat la veu. D’aquesta manera hem après les funcions del programa, com per exemple posar música sobre la nostra veu. Realment es poden fer les mil i una.
Una vegada feta la gravació desitjada i volem desar el projecte, cal tenir en compte que:
-          La opció “desar el projecte”, només ens permet poder-lo obrir posteriorment amb el programa Audacity.
-          La opció exportar amb format MP3, serà la que ens permetrà poder obrir el projecte des d’algun altre programa.

Personalment no coneixia aquest programa i la veritat és que m’ha impactat la quantitat de coses que podem fer amb una música.
De cara als alumnes, trobo que és un programa molt dinàmic amb el qual a més d’aprendre també poden passar-s’ho bé. Crec que és una eina amb la què es pot treballar des de diferents assignatures, en llengua poden enregistrar-se tot gravant un poema i després avaluar com ho han fet, també poden treballar la ràdio, a informàtica aprenen el seu ús, a música els ensenyen a gravar una cançó amb la seva veu...etc.. Realment crec que és un programa molt profitós.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada