dilluns, 22 de novembre del 2010

Recollim informació de la xarxa

Quan naveguem per la xarxa i ens interessa una adreça web o un fragment d’un text, tenim dues maneres de guardar aquesta informació dins el núvol.
-        El marcador privat: El blog de notes de Google. Ens permet registrar una adreça, un fragment de text i posar-hi etiquetes.  És d’àmbit privat.

-          El marcador públic: El Delicious. Un programa que ens gestiona la informació, la guardem, la documentem i l’etiquetem.  Ens hem creat un compte al Delicious i hem fet pràctica del seu ús. Aquestes adreces que posem o les coses que etiquetem seran visibles per tot el món.

Al conèixer aquestes dues noves eines puc dir que el Delicious és molt útil i interessant. Si tu busques informació sobre un tema en concret pots veure documents en relació al que es busca, i a sobre t’assegures que ha passat per un control humà i és vàlid.

IMPORTANT!
-          Web 1.0: tu pots mirar la informació però no interactues.

-          Web 2.0: tu mires la informació i també interactues. Són tots aquells programes que ens permeten actualitzar la xarxa. Exemples, facebook, el blog personal, Delicious...
Els documents de Google i el blog de notes de Google només seran Web 2.0 quan ho compartim en xarxa perquè ho vegi tothom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada